فرودگاه مشهد از فرودگاههای سودآور در کشور است

‘محمدباقر قاسم زاده’ افزود: این فرودگاه بین المللی سالانه از محل بخش هوانوردی هزار و 200 میلیارد ریال درآمد دارد.

وی گفت: همچنین این فرودگاه از امسال بابت واگذاری غرفه های تجاری، توقفگاه خودرو و موارد مشابه سالانه 300 میلیارد ریال درآمد کسب می کند.

مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی افزود: بطور معمول 50 درصد از این درآمد صرف طرحهای توسعه ای، اقدامات عمرانی و هزینه های جاری می شود.

وی ادامه داد: بقیه درآمد فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد بخاطر وجود 54 فرودگاه دیگر در سطح کشور که عموما زیانده هستند با توجه به ضرورت خدمات دهی به مردم صرف حفظ و نگهداری بخشی از این فرودگاهها می شود.

قاسم زاده در ادامه پیرامون میزان بدهی شرکتهای هواپیمایی به فرودگاه مشهد نیز گفت: شرکت های هواپیمایی اخیرا خوش حساب شده اند به گونه ای که طی امسال تاکنون 760 میلیارد ریال از بدهی خود را به اداره کل فرودگاههای خراسان رضوی پرداخت کرده اند.

وی این رقم را بسیار خوب توصیف و بیان کرد: طی پارسال این شرکتها فقط 430 میلیارد ریال از بدهی خود را پرداخت کردند.

مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی افزود: هم اینک شرکتهای هواپیمایی حدود 500 میلیارد ریال دیگر به فرودگاه مشهد بدهکار هستند.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات توسعه ای در فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد نیز گفت: طرح توسعه این فرودگاه از چند سال قبل شروع شده و طی این مدت گنجایش پایانه داخلی آن از 10 هزار مترمربع به 37 هزار مترمربع توسعه یافته و کار به انجام رسیده است.

با این حال قاسم زاده افزود: هم اکنون فرودگاه مشهد در مورد پایانه خارجی دچار مشکل است که با برخی اقدامات اولیه و تغییرات موقتی می توان گنجایش پذیرش 1،5 میلیون مسافر خارجی در سال را به حدود دو میلیون و 300 هزار نفر رساند.

وی ادامه داد: در درازمدت هم طرح ایجاد پایانه خارجی فرودگاه مشهد با گنجایش 40 هزار مترمربع در دست پیگیری است لذا با فراخوان آن در اوایل سال آتی و ورود سرمایه گذار کار شروع می شود تا گنجایش آن به حدود هشت میلیون مسافر خارجی ارتقا یابد.

مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی از دیگر طرحهای در دست انجام را ساختمان تکنیکال بلاک با زیربنای 32 هزار مترمربع دارای هفت طبقه روی زمین و دو طبقه زیرزمین عنوان و بیان کرد: این طرح در سه مرحله اجرا می شود که امیدواریم مرحله نخست آن طی سه ماه آینده به انجام برسد.

وی ساخت هتل فرودگاهی را از دیگر پروژه های توسعه فرودگاه مشهد برشمرد و ابراز امیدواری کرد طی نیمه نخست سال آتی اجرایی شود.

قاسم زاده افزود: توقفگاه طبقاتی با ظرفیت چهار هزار خودرو نیز اجرا شده و در طرح جامع فرودگاه توقفگاه طبقاتی دوم هم دیده شده که ساخت آن سال آینده شروع می شود.

وی همچنین از اعلام فراخوان پروژه محوطه سازی فرودگاه مشهد در آینده نزدیک خبر و ادامه داد: با مشخص شدن پیمانکار کار محوطه سازی این فضا انجام می شود.

مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی افزود: با توجه به اقدامات و طرحهای توسعه ای و تکمیل زیرساختها در فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد هم اکنون این فرودگاه در حوزه پذیرش پروازها به ویژه داخلی هیچ مشکل و محدودیتی ندارد.

فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد به عنوان دومین فرودگاه پرترافیک ایران روزانه به حداقل 170 و حداکثر 240 پرواز خدمات هوانوردی ارائه نموده و بطور متوسط روزانه 22 هزار مسافر داخلی و خارجی از این فرودگاه استفاده می کنند.

فرودگاه مشهد با سه پایانه مسافربری داخلی، خارجی و حج در مجموع 68 هزار متربع مساحت دارد. این فرودگاه با 37 محل پارک هواپیمای پهن پیکر و بدنه متوسط به 34 مسیر داخلی و 20 مسیر خارجی پرواز مستقیم دارد.

17 شرکت هواپیمایی داخلی و 10 شرکت هوایی خارجی در فرودگاه مشهد برنامه پرواز روزانه دارند. شرکتهای هواپیمایی ایرتور، ماهان، زاگرس، تابان و آسمان نیز در این فرودگاه دارای آشیانه تعمیرات و پایگاه هواپیما هستند.

ایرنا

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *